Rafet Vergili; “Aileleri, eşleri, çocukları siyasetin içerisine sokup, prim yapmaya çalışmasın” « Karabük Bölge Haber

Rafet Vergili; “Aileleri, eşleri, çocukları siyasetin içerisine sokup, prim yapmaya çalışmasın”

Bu haber 11 Mart 2019 - 14:43 'de eklendi ve 1.067 kez görüntülendi.

Karabük Belediye başkanı Rafet vergili düzenlediği basın toplantısında,  AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal’ın kendisi ve eşi ile ilgili söylediği sözlere cevap verdi. Vergili;  bir oy için yüz yalan söyleyebilen sanki kendisini yalan yarışmasında hisseden atanmış bir adayın Karabük’e verebilecek hiçbir şeyi olmadığını söyleyerek,  “Vaatleri vermek kolay, insanları kandırmak kolay, insanlara verdiğiniz sözleri yerine getirmediğiniz zaman insanlar siyasetçiye inanmıyor. Bu arkadaş nefret ve kinle siyaset yapıyor” dedi.

Vergili: “Kibiri 31 Mart’ta onu mahvetmeye yetecek”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili makamında düzenlediği basın toplantısında AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın kendisi ve eşi ile ilgili söylediği sözlere cevap vererek,  “Lütfen insanların ailelerine saygılı olsun. Kimsenin ailesi, çoluğunu  çocuğunu bu işlere indirgemesin, kendisine yakışır bir şekilde siyaset yapsın” dedi.

Mevcut atanmış adayın kendisine  Karabük’te 10 yıldır ne yaptı diye sorduğunu  hatırlatan Başkan vergili;  “Mevcut atanmış aday,  ne meydanı görüyor, ne açılan bulvarları görüyor, ne de atılan kilometrelerce asfaltı görmek istemiyor.  Fakat 6 yıl Karabük Üniversitesinde yapmış olduğu işleri bizlerin yapmış olduğu hizmetlerden sanki 10 misli hizmet yapmış gibi gösterip sürekli reklamını yapmakta biz bunları da çok görmüyoruz. Ama, üç yıl boyunca çok başarısız bir milletvekilliği dönemi geçirmiş, yalnız kendisinin çift maaş alabilmesi için kanun teklifi meclisi meclisten geçirip Karabük’ün hiçbir sorunu ile ilgilenmemiş, Karabük’ün hiçbir sokak ve caddesinde gözükmemiş bir kişi bizi oturduğu yerden yargılayabiliyor. Çünkü Karabük’te yaşananların hiç birisinden vakıf değil. Kendini tatmin etmeye çalışıyor, etmeye de devam etsin partime başkan diye. Ben 3 bin 635 günden bu tarafa, bu memlekette belediye başkanlığı yapıyorum. Bu görev sürecinde benim 10 gün Pazartesi günü Karabük’te olmadığın vaki değildir. Her yıl iki defa Karabük’te mahallerde vatandaşlarımız ile iç içe olunmuştur. Ben bugüne kadar hiç kendisine yalancı demedim, hiç sıkılmadan rahatlıkla çarpıtabiliyor ki, hiç Pazartesi günleri Karabük’te olmamışız, iş yerindeymişim. Hiç problem yok, Karabüklüler benim ne yaptığımı çok iyi biliyor. Ben Karabük’ün ne caddesi, ne sokaklarından, ne de mahallesinden kopmuş birisi değilim. Korumam ile gezen birisi değilim, hiç kimse ile problemim olmamıştır. Bana şu diyor, 10 yıldır insanlar sana ulamamışlar, insanları horlamışsın diyor, kovuldular, kötü sözlere muhatap oldular diyorsun. 10 yıldır belediye çalışanlarının yanına gitmemiş birisi şimdi işçilere yemekler veriyor diyor. Ben 10 yıldır buraya gelip de  randevu alıp ta görüşmediğim Allah hiçbir kulu yoktur. Bazı provokatör insanlar, beni şunu yaptı bunu yaptı diyebilirler. Kendi menfaatleri için gelen kişilere durum izah edilmiştir, ama kırıcı olmadan izah edilmiştir. O talebine de cevap verilmemiştir. Benim görevim insanları kovmak değil kollamaktır. Ben, insanlara nasıl değer verilebileceğini bilen birisiyim. Ben işçimle bayramlaşmamışım, evet bayramlaşmadım. Ben işçiyi bayramlaşma sırasına sokup, kimseye elimi öptürmeye sevmeyen birisiyim. Benimle bayramlaşma gelmek isteyen kişi makamıma gelir makamımın kapısı da herkese açıktır gelir bayramlaşır. İşçi arkadaşlarımızda gelip bayramlaşıyorlardır. Karabük’te Rafet Vergili ne yapıyor, ne yapmış bunların hiç birisini görmeyip saygı unsurlarını tamamen ortadan kaldırarak  kendisini mağdur gösterme, karşısında kini itibarsızlaştırma propagandası ile siyaset yapıyor” dedi.

BU BİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YALAN YARIŞMASI DEĞİL

Uysal’ın  kendisine  44 kere yalancı, 19 kere iftiracı, 8 kere şarlatan, 14 kere de  FETÖ’cü  dediğim şeklinde konuştuğunu ifade eden Başkan Vergili;  “Ben onu hiçbir zaman bir terör örgütü ile bağdaştırmadım.  Sırf kendisini mağdur göstermek için  bunları söylüyor.  Söylemiş olduklarının tamamı yalan bu bir belediye başkanlığı seçimi yalan yarışması değil. Ben hiç kimseye bir oy için yalan söylemedim.  Belediye kanunlarını incelemeden hiç çekinmeden her türlü vaadi veriyor, her şeyi yaparım diyor,  yanında deneyimli bir arkadaşı olmadan her şeye tamam diyor. Biz pazarcı esnafı kendisine problemini anlatıyor. Sen bir oy için vatandaşa Karabük Belediyesine olan borcunu silerim diyerek yalan söyleyemezsin. Eğer sen arzu ediyorsan o kardeşimiz borcunu şahsen sen ödersin. Çünkü borç silmek için kanun maddesi gerekli. Faizi de silemezsin, borcu da silemezsin. Bugüne kadar bana ne kadar yalancı demişsen bende ona o kadar yalancı diyeceğim. Her şeyi yalan her şeyi algı yönetimi. Bunun üzerine bir siyaset kurmuş kendisini sürekli olarak mağdur gösteremeye çalışan bir kişi. Siyasetin seviyesin düşüren bir akademisyen var. Ben tüm akademisyenleri tenzih ediyorum, sadece kendisi için diyorum. Kendi yapmış olduğu hataların hiç birisine cevap vermeden, bir itibarsızlaştırma propagandasına devam ediyor. Kendisi sadece bir stat yapmış 20 milyon liraya stadı yapmış, 9 milyon liraya peyzajına harcamış, rektörlüğünden sonra stadın kayması ile ilgili, önlemler almak için tekrardan Üniversite 20 milyon lira para harcamış bunun karşılığında da bu statta 20 kere tören yapılmamış. Vaatleri vermek kolay, insanları kandırmak kolay, insanlara verdiğiniz sözleri yerine getirmediğiniz zaman insanlar siyasetçiye inanmıyor. Bu arkadaş nefret ve kinle siyaset yapıyor. Mehteran ile ilgili söylenen bir sözü çarptırdı. Partisinin üçüncü sıra milletvekili adayı olup da, daha sonra onun yerine üçünü sıradan milletvekili adayı olurken niçin o bayanın hakkını savunmadılar” dedi.

“SİYASETİ BU KADAR AYAKLAR ALTINA ALMASIN”

Atanmış mevcut adayın eşiyle ile ilgili  yorumda bulunduğunu belirten Vergili; “8 Mart Dünya Kadınlar Gününde eşi programa katılıyor, bugün ne değişti şeklinde bir açıklamada bulunuyor. Ben şimdiye kadar kendisinin eşini 6 veya 7 defa görmüşümdür, çok değerli bir hanımefendidir. Her zamanda kendisine farklı şekilde saygılı davrandım. Benim eşim her şeyden evvel böyle bir toplantıya gidebilir. Bana da sormak zorunda değil, kadınlarla ilgili böyle bir toplantıya davet varsa gidebilir. Kendisine sorduğum zaman benim cenazem vardı davet ettiler gitmedim dedi.  Bu tür söylemlerle kendisinin seviyesini ne kadar düşürdüğünün seviyesini ölçüp biçsin.  Siyaseti bu kadar ayaklar altına almasın. Ailelere kadar ayaklar altına almasın. Yapacağı projeleri anlatsın, kim daha bu emaneti taşıyabilir veya taşıyamaz 31 Mart tarihinde Karabük halkı buna karar verecektir. Ben şimdiye kadar kendisine hiç yalancı demedim, ama bu günden itibaren her şeyi yalan olanla propaganda yapmaktansa çekinsin. İnsanların düşündüğü gibi yaşaması çok tehlikeli. İnsanlar inandığı gibi yaşamalı ben,  inandığı gibi yaşayan birisiyim. Ben gösterişle ve şovlarla  siyaset yapmadım. Ben 10 yıl boyunca siyasetin dışında hiçbir yere fotoğrafımı asmadım. Ben kendisine bu saatten sonra şunu söylüyorum. Yalanlarını bıraksın, yalancı demeyi bıraksın. Aileleri, eşleri, çocukları siyasetin içerisine sokup, bunun üzerinden prim yapmaya çalışmasın. Veyahutta gariban vatandaşımıza, borçlu olan vatandaşımıza yapamayacağı şeylerle umut ışığı vermesin. Biz onun 6 yıllık Karabük Rektörlüğü döneminde yaptığını kabul ettik. Karabük’te her şeyi ben yaptım demesin. Biz kimseye peşkeş çekemedik, çok fazla konuşursa bizde konuşmaya devam ederiz. Önce kendisi üniversite deki kantinleri kaç liraya kiraya verdiğini açıklasın” dedi.

“KARABÜKLÜ VEFALIDIR, EMANETİ KİME VERECEĞİNİ İYİ BİLİR”

“Üç yıl içersinde hangi Caddede, hangi sokakta seni kim gördü” DİYE SORAN Başkan vergili; “Bugün gidip pazarcılarla rahatlıkla görüşebiliyorsan o gün derdiniz ne diye  niye sormadın, bugüne kadar dolmuşçularla, minibüsçü esnafı ile görüşüyorsun, konuşuyorsun bir sürü meclisten geçirilmesi gereken kanunları var bunlarla ilgili bir kere dertlerini sordun mu? Hangi derneklerini ziyarete gittin? Şimdi şov amaçlı nasıl milletvekili olduysan Belediye Başkanı olmanın hesaplarını yapıyorsun. Ama Karabüklü vefalıdır, Karabüklü yapılanları unutmaz, kimin ne yaptığını çok iyi bilir, emaneti kime teslim edeceğini parti ayrımı yapmadan bunu en iyi bilen Karabüklüdür. Karabüklüleri de bu şekilde yanıltamazsın, aldatamazsın” dedi.

ALTIPARMAK’A CEVAP

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Dursuın Altıparmak’la ilgili sorulan bir soruya da cevap veren Başkan Vergili; “Her siyasi kendine göre bir propaganda sistemi kurmuş, yürütüyor,  çalışmalarını yapıyor ve ortada incitici, kırıcı hiçbir söz söylenmemiş cevap verecek bir söz yok.  Söyleyecekler tabi biz Karabük’ün neresine ne yaptığımızı biliyoruz. Kayabaşına Karabük’ün en güzel Sosyal Yaşam merkezini yapıp Kayabaşının tüm şeklini değiştireceğiz ve yine Namık Kemal Mahallesine Asansör Kulemizi yapacağız, aynı şekilde Karabük köyünde asansör kulemizi yapacağız yani bunlar yine az işler değildir Karabük asansörler şehri diye ilan edilecek, tanıtılacak. Yalnız Kayabaşında dükkanların su basma problemi ile ilgili yapmış olduğumuz o kanal çalışması Kayabaşının her tarafına kaldırım döşer çözülmemiş kronikleşmiş bir problemi Karabük belediyesi olarak çözdük. Muazzam bir alt yapı çalışması oldu tam Kayabaşının meydanında o bile az bir iş değildir her dükkanı su basıyordu bunlarla ilgili reklam yapmaya ihtiyaç duymuyoruz. Kayabaşının bütün yolları asfaltlanmıştır, her türlü sıkıntıları çözülmüştür, boruların tamamı aspest boru idi bunların tamamı değiştirilmiştir, onunla ilgili ne kaldırım kalmıştır Karabük’te ne su tesisatı kalmıştır. Ben onunla ilgili tebrik ederim ama seviyeli bir seçim yapılıyor fazlaca verilecek bir cevap yok. Söyleyecek tabi bir siyaset adamı hiçbir şey söylemeyecek mi? Karabük’te dört, beş yıl Belediye başkanlığı yapmış biri beğendiği noktaları vardır, beğenmediği noktaları vardır biz bunların hepsine açığız” dedi.

VERGİLİ EŞİ İLE İLGİLİ SÖYLENENLERE NEDEN TEPKİ GÖSTERDİĞİNİ AÇIKLADI

Belediye başkanı Rafet Vergili; AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın eşiyle  ilgili söylemlerine  tepki göstermesinin sebebini soran gazetecilere şu yanıtı verdi:

“Eşimle ilgili söylediklerine tepki göstermemin sebebi şu benim eşim bir davet olduğu zaman gider, veya gitmesi gereken bir yer varsa gider onun hanımı da gider bu gayet doğaldır. Şimdi bunu bir propaganda da kullanamazsınız bunu bir propaganda da kullanırsanız gerçekten seviyeyi çok düşürmüş olursunuz. Ben bugüne kadar hanımımı yollamamışım, hanımım hiçbir yerde yokmuş  şu anda seçim zamanı ya “8 Mart Dünya Kadınlar Gününde belediye ile organizasyonlar yaparken, oraya eşinizi de gönderirken bugün ne değişti ben onu merak ediyorum” demiş bu söylenecek bir laf mı? Eşim böyle bir organizasyona katılmamış birincisi bu, ikincisi değişen bir şey yok eşim hanımların yapacağı bir organizasyonda benden izin almak mecburiyetinde değil istediği yere katılabilir, veya katılmaz bir insan bu kadar seviyeyi düşürmez. Onun hanımının duruşu, bugüne kadar 6-7 kere görmüşümdür  tavırları gerçekten benim her zaman saygı duyduğum kişi olarak görmüşümdür hanımını. Lütfen insanların ailelerine saygılı olsun. Kimsenin ailesi, çoluğu çocuğunu bu işlere indirgemesin, kendisine yakışır bir şekilde siyaset yapsın. Bu bir belediye başkanlığı yarışı, yalan yarışması değil, dediğim gibi Karanlıkta bir akşam Karabük’ü terk eder gider.”

“SEÇİM BİTTİKTEN SONRA İNSANLAR BİRBİRİNİN YÜZÜNE BAKABİLECEK BİR DURUMDA OLMALIDIR”

Bunun seçim olduğunu ve seçim bittikten sonra da insanların birbirlerinin yüzüne bakacak durumda olması gerektiğini ifade eden Başkan Vergili buna Mehmet Ceylan’ı örnek göstererek, “Biz geçen dönem de Mehmet Ceylan beyle çok sert bir seçim yaptığımız halde seçim bittikten sonraki gün biz Mehmet Ceylan beyle hiçbir şey olmamış gibi aynı  şekilde dostluklarımız, arkadaşlıklarımıza devam ettik. Burada yine çığırından çıkartmaya başladı yok Karabük Belediyesinde insanlar kovulmuş, yok kapıdan kovulmuş, yani  bunun gibi propagandalarla öyle apuk supuk şeyler konuşmasına gerek yok . Belediye benim makam odamın kapısı bugüne kadar kapanmamıştır, bu kapıya gelip de ben buradaysam benimle görüşemeyen bir Allah’ın kulu yoktur ve mesai saatimde hiçbir zaman bitmemiştir 8 olur, 9 olur, 10 olur o nasıl çalışacağını bilmez, altlarında 5.20 BMW ile haftada üç  kere Ankara’ya gidip icraat yaptıklarını sanan arkadaşlar. Ben bugüne kadar ne yurt içi, ne yurt dışı seyahatlerimde Belediyeden bir kuruş ödenek kullanmamışımdır, Devlet görev verdiği zaman bile. Bütün masrafları kendim karşıladım, hiçbir tane kaynak kullanmadım.  Onlar gibi iki maaş peşinde, ödenek peşinde, ek dersler peşinde çalışmış olan bir belediye başkanı değilim. Cenab-ı Allah da  bana belediyenin bir tane toplu iğnesini nasip etmesin” dedi.

“KİBİRİ 31 MART’TA ONU MAHVETMEYE YETECEK”

“Devletin vermediği  iade-i itibarı ben Burhanettin Uysal olarak verdim diyebilecek cürette olan bir kişi aslında benim konuşacağım, muhatap alacağım bir insan değildir” diyen Başkan Vergili; “Çaresizliği şurada  bunun bir tane reel ve gerçek projesi olmadığı ortada, yapılabilir bir tane projesi yok biz bunu inceliyoruz, çaresizliği ile sürekli olarak bir sataşma programı, sürekli olarak bir itibarsızlaştırma programı yani bunun üzerine bir propaganda kurmuş  bizim yıldızlarımızı söküyor, takıyor bana Kuzeyin Yıldızlarını takan Karabük halkıdır. 2014 seçimlerinde yüzde 52 oy aldım onun kendisini devlet üstünde gören gururu kibiri onu 31 Mart akşamı mahvetmeye yeter. Devletin vermediği  iade-i itibarı ben Burhanettin Uysal olarak verdim diyebilecek cürette olan bir kişi aslında benim konuşacağım, muhatap alacağım bir insan değildir. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti çatısı altında yaşıyoruz sen kimsin ki iade-i itibarı  bir şahıs olarak verebilecek.  Bunun gibi 500 tane kelimesi vardır ne konuştuğunu bilmeden sürekli olarak konuşup insanları yanıltmaya çalışan, bir oy için yüz tane yalan söyleyebilen, bugüne kadar hiç söylememiştim bundan sonra aynısını devam edeceğim  bir oy için yüz yalan söyleyebilen sanki kendisini yalan yarışmasında hisseden atanmış bir adayın Karabük’e verebilecek hiçbir şeyi yoktur” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

ÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası

Ülkemizin en büyük evcil hayvan mağazası olan tcremix.org sitemizde kedi veya köpek besleyenler için hayatlarını kolaylaştıracak çok sayıda ürün bulunuyor. Bunların en başında mamalar geliyor eğer köpek besliyorsanız köpek maması başta olmak üzere yavru köpek maması, yaşlı köpek maması, light köpek maması, tahılsız köpek maması, konserve köpek yaş mama ürünlerini bulabileceğiniz gibi köpek sağlık ürünleri, köpek ödülleri, köpek bakım ürünleri, köpek aksesuarları, köpek mama su kapları, köpek oyuncakları, köpek eğitim ürünleri, köpek tasmaları gibi işlerinizi kolaylaştıracak çok sayıda ürünü bulabilirsiniz. Kedi besleyen arkadaşlar başta kedi maması ana kategorimiz olmak üzere konserve kedi yaş maması, yavru kedi konserve maması, yavru kedi maması, kısırlaştırılmış kedi maması, yaşlı kedi maması, yetişkin kedi maması, light diyet kedi maması kategorilerimizi ziyaret ederek kedinizin temel beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilirisiniz. Diğer yandan ihtiyaç duyabileceğiniz diğer ürünleri kedi ödülleri, kedi tuvaletleri, kedi oyuncakları, kedi vitaminleri, kedi kumu, kedi aksesuarları, kedi bakım ürünleri, kedi mama su kapları ana kategorilerimizden bulabilirsiniz. Ayrıntılı armaa için alt kategorilerimize de göz atmanızda fayda var. Türkiye 'nin en büyük online pet shop mağazası tcremix.org sitemize hepiniz davetlisiniz.

Sancaktepe escortZeytinburnu escortAntalya escortAnkara escortAvrupa yakası escortDenizli escortKocaeli escortMerter escortNişantaşo escortLevent escortÇapa escortEtiler escortMecidiyeköy escortTaksim escortBeşiktaş escortBakırköy escortBahçeşehir escortEsenyurt escortAvcılar escortAvrupa yakası escort bayanBeykoz escortÜsküdar escortGöztepe escortErenköy escortSuadiye escortKurtköy escortTuzla escortBostancı escortÜmraniye escortPendik escortKadıköy escortKartal escortAtaşehir escortAnadolu yakası escortBodrum escortKonya escortMuğla escortMalatya escortGaziantep escortEskişehir escortAnkara escortİstanbul escortKayseri escortAdana escortŞirinevler escortHalkalı escortMarmaris escortFethiye escortSarıyer escortMaltepe escortFatih escortÇekmeköy escortBeylikdüzü escortBaşakşehir escortAtaköy escortAlanya escortSamsun escortMuğla escortİzmir escortDiyarbakır escortBursa escortAntalya escortİstanbul escortGöztepe escortGaziantep escortAdana escortAdana escortAnadolu yakası escortAnkara escortİstanbul escortAtaşehir escortAvcılar escortAvrupa yakası escortBağcılar escortBahçeşehir escortBahçeşehir escortBeşiktaş escortBeykoz escortBodrum escortBostancı escortBursa escortEskişehir escortGaziosmanpaşa escortKadıköy escortKartal escortKocaeli escortKonya escortKonya escortKonya escort bayanMalatya escortPendik escortŞirinevler escortTaksim escortÜmraniye escortAdana escortAntalya escortBursa escortİzmir escortBodrum escortEskişehir escortKonya escortİzmir escortBeylikdüzü escortKayseri escortİzmir escortPendik escortEskişehir escortİstanbul escortescortFatih escortAntalya escortescort bayanSamsun escortİstanbul escortBursa escortAntalya escort bayanAntalya bayan escortAntalya escortlarAdana escortBursa escortİzmir escortDiyarbakır escortMaltepe escortÇekmeköy escortBeylikdüzü escortŞirinevler escortAtaköy escortHalkalı escortİstanbul escortŞişli escortKayseri escortAntalya escortMersin escortMersin escortMersin escortŞişli escortMersin escortKayseri escort

Sancaktepe escortZeytinburnu escortAntalya escortAnkara escortAvrupa yakası escortDenizli escortKocaeli escortMerter escortNişantaşo escortLevent escortÇapa escortEtiler escortMecidiyeköy escortTaksim escortBeşiktaş escortBakırköy escortBahçeşehir escortEsenyurt escortAvcılar escortAvrupa yakası escort bayanBeykoz escortÜsküdar escortGöztepe escortErenköy escortSuadiye escortKurtköy escortTuzla escortBostancı escortÜmraniye escortPendik escortKadıköy escortKartal escortAtaşehir escortAnadolu yakası escortBodrum escortKonya escortMuğla escortMalatya escortGaziantep escortEskişehir escortAnkara escortİstanbul escortKayseri escortAdana escortŞirinevler escortHalkalı escortMarmaris escortFethiye escortSarıyer escortMaltepe escortFatih escortÇekmeköy escortBeylikdüzü escortBaşakşehir escortAtaköy escortAlanya escortSamsun escortMuğla escortİzmir escortDiyarbakır escortBursa escortAntalya escortİstanbul escortGöztepe escortGaziantep escortAdana escortAdana escortAnadolu yakası escortAnkara escortİstanbul escortAtaşehir escortAvcılar escortAvrupa yakası escortBağcılar escortBahçeşehir escortBahçeşehir escortBeşiktaş escortBeykoz escortBodrum escortBostancı escortBursa escortEskişehir escortGaziosmanpaşa escortKadıköy escortKartal escortKocaeli escortKonya escortKonya escortKonya escort bayanMalatya escortPendik escortŞirinevler escortTaksim escortÜmraniye escortAdana escortAntalya escortBursa escortİzmir escortBodrum escortEskişehir escortKonya escortİzmir escortBeylikdüzü escortKayseri escortİzmir escortPendik escortEskişehir escortİstanbul escortescortFatih escortAntalya escortescort bayanSamsun escortİstanbul escortBursa escortAntalya escort bayanAntalya bayan escortAntalya escortlarAdana escortBursa escortİzmir escortDiyarbakır escortMaltepe escortÇekmeköy escortBeylikdüzü escortŞirinevler escortAtaköy escortHalkalı escortİstanbul escortŞişli escortKayseri escortAntalya escortMersin escortMersin escortMersin escortŞişli escortMersin escortKayseri escort

Copyright
http://turbanliescortbayan.com/