KARABÜK PROTOKOLÜNDEN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJLARI « Karabük Bölge Haber

KARABÜK PROTOKOLÜNDEN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJLARI

Bu haber 18 Mayıs 2020 - 20:30 'de eklendi ve 762 kez görüntülendi.

VALİ GÜREL’DEN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

Karabük Valisi Fuat Gürel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Gürel, mesajında, şanlı tarihinin hiçbir döneminde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermemiş, minnet ve esaret altına girmemiş aziz milletin; 19 Mayıs 1919 günü Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da “Ya istiklal, ya ölüm” nidalarıyla kurtuluş ateşini yakarak, millet egemenliğine ve bağımsızlığına olan inancını tüm dünyaya en yüksek sadalar ile ilan ettiğini belirtti.

Büyük ve güçlü Türkiye’nin temellerinin atıldığı bu günün, Atatürk tarafından gençlere bayram olarak hediye edilmesinin milletin beka yolculuğunda gelecek nesillere olan güvenin ve inancının en önemli göstergesi olduğunu ifade eden Gürel, şunları kaydetti:

“Atatürk’ün bir milletin hislerine tercüman olduğu ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve yüceltecek sizlersiniz’ sözlerinin muhatabı olarak sizlerin bu büyük sorumluluğun bilinciyle bugün dünyanın dört bir yanında aynı azim ve kararlılıkla yazdırdığınız özveri, başarı, fedakarlık ve diğergamlık destanları bizler için en büyük güven, gurur, ilham ve onur kaynağıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan ve milletçe gurur ve mutluluğunu yaşadığımız bu özel günün yıl dönümünde geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutlarken; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere istiklal ve istikbalimiz uğruna canını feda eden tüm şehitlerimiz ile ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

MİLLETVEKİLİ GÜNEŞ’TEN 19 MAYIS MESAJI

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Güneş mesajında, 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a ayak basması, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlar karşısında umutları yeşertmiş, milletin kenetlenmesine ve bağımsızlık yolunda büyük bir inanca vesile olduğunu belirterek, “19 Mayıs, vatanın bekası ve milletimizin geleceği için atılan tarihi bir adımdır. Atatürk’ün önderliğinde fiilen 19 Mayıs’ta başlayan; milletimizin emsalsiz özverisi ve Gazi Meclisimizde alınan cesur kararlarla yürütülen İstiklal Savaşı, tüm dünyaya Türk’ün topraklarının çiğnenmeyeceğini resmetmiştir. Bugün, güçlü, gelişen, bölgesinde ve uluslararası alanda yükselen bir Türkiye’den söz edebiliyorsak, bunu geçmişte atılan kararlı ve ileri görüşlü adımlara borçluyuz. Milletimizin gösterdiği olağanüstü gayrete, verilen onurlu mücadeleye ve ödenen bedellere borçluyuz. Teslim aldığımız Ecdadımızın mirasını bugün yukarıya taşımak için mücadelemiz ve gayretimiz kaçınılmazdır. Bundan sonra da emaneti teslim alacak gençliğimizin bu kararlılığı sürdüreceğinden şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı.

Bu konuda en önemli görev gençlere düştüğünü kaydeden Güneş. “Türkiye’yi ileri götürecek, bugünkünden çok daha yüksek seviyelere taşıyacak gücümüz, genç nüfusumuzdur. Ülkemizin nüfus yönünden sahip olduğu dinamik gençliği avantaja dönüştürmemiz geleceğimiz için gerekliliktir. Dünyadaki küresel kalkınma yarışı, yeni nesillerin nitelikli bir şekilde yetiştirilmesini, onlara yönelik programlar geliştirilmesini ve politikalar üretilmesini zorunlu kılmaktadır. İşte bu şuurla gençlerimizin eğitimine önem veriyor, imkanlarını daha da artırmanın yollarını arıyoruz. Gençlerimizi çağımızın şartlarına hazırlarken, onları yüksek ideallere sahip, milli ve manevi değerlerine bağlı, sadece tüketen değil, araştıran, üreten, bilimi ve teknolojiyi iyi kullanan ve geliştiren nesiller olmalarını hedefliyoruz. Değerli gençler sizlerin doğru ve kararlı adımlarla Türkiye’yi geleceğe taşıyacağınıza yürekten inanıyoruz. Bizlere emsalsiz Anadolu topraklarını emanet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum, ayrıca bu gece rahmet kapılarının açıldığı, duaların kabul olduğu, Kadir Gecesi’ni hep birlikte idrak edeceğiz. Bu mübarek gecenin başta İslam alemi olmak üzere, bölgemize, ülkemize ve gönül dünyamıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ’DEN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

KAYMAKAM ÜRKMEZER’DEN 19 MAYIS MESAJI

Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ürkmezer, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolda 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak ilk ve en anlamlı adımı oluşturan, Türk milletinin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesinin ateşlediği tarihin 101. yıl dönümü içerisinde olduklarını belirtti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmasının ülkenin geleceği ve teminatı olan gençlerle bütünleşme ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak geleceğe umutla bakmayı sağladığını ifade eden Ürkmezer, şunları kaydetti:

“Zulme boyun eğmeyen, esareti kabul etmeyen bir milletin geleceği olan gençlerimizin, modern çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilmesi için, bugünün yetişkinlerine düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz. Gençlerimizin geleceğe emin adımlarla ve toplumsal faydalarımızı dikkate alarak ailesine ve ülkesine yararlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük emelimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; Safranbolu hemşehrilerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.”

YENİCE BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ ÇAYLI’DAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çaylı mesajında şu ifadelere yer verdi; “19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti için önemli dönüm noktalarından biridir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da başlayan Milli Mücadele hareketi başarıya ulaşmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Bugünle yarın arasındaki köprü olan gençliğimiz yarınlarımızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır.

Gençlerimizin gözündeki ışıkta, her geçen gün güçlenen aydınlık Türkiye’nin geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz. Unutmamalıyız ki ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilecektir. Gençlerine güvenmeyen milletler, geleceğe emin adımlarla yürüyemeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti gençlerin başarılarıyla her alanda lider ülke olma hedefine her gün biraz daha yaklaşmaktadır. İnanıyorum ki gençlerimiz, Türkiye’nin bugün ulaştığı seviyeleri çok daha ileriye taşıyacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

İL BAŞKANI ALTINÖZ’DEN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

İl Başkanı Altınöz, mesajında, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919’da Türk milletinin, kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiğini belirtti.

Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, millet için bağımsızlığın müjdecisi olduğunu, birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla verilen eşsiz mücadelenin, Cumhuriyetin kuruluşuyla taçlandığını ifade eden Altınöz, şunları kaydetti:

“Vatanımıza ve bayrağımıza yönelen tehditleri milletimizin canı pahasına bertaraf ettiği istiklal mücadelemiz, bağımsızlıklarını kazanmak için mücadele veren başka milletlere de örnek olmuştur. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. İstiklal şuuruyla yetişen gençlerimiz, tarihlerine sahip çıkmaları, milli değerlerine bağlılıkları, her açıdan nitelikli ve donanımlı olmaları sayesinde, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımada temel unsur konumundadırlar. Bizler, gençlerimize siyasette ve devlet yönetiminde de duyduğumuz güvenin somut bir göstergesi olarak ülkemizde seçilme yaşını da 18’e indirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı’mızı zafere ulaştıran irade, kararlılık ve inancı, gençlerimizin aynen muhafaza ettiklerini görmekten mutluluk duyuyoruz. Bizler, tüm imkanlarımızla kendilerine destek verdiğimiz gençlerimizin, ecdat yadigarı olan bu aziz vatanımızı en iyi biçimde koruyacaklarına, istiklal ve istikbalimize gerektiğinde canları pahasına sahip çıkacaklarına inanıyoruz. Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanları rahmetle yad ediyor, tüm gençlerimizi, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

CHP KARABÜK İL BAŞKANI ÇAKIR’DAN 19 MAYIS MESAJI

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Abdullah Çakır, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Çakır, açıklamasında şunları söyledi; “Bu yıl Covid-19 salgını ve yasaklar nedeniyle ne yazıkki her yıl yapılan etkinlikler yapılamayacak, 23 Nisan’da olduğu gibi, 19 Mayıs’ı da buruk kutlayacağız.

Her ne kadar kutlamalar bu yıl buruk olsada, 19 Mayıs, Büyük Atatürk’ün “ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir Türk devleti kurmak, Türk Ulus’unun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasını” sağlamak amacıyla başlattığı ulusal kurtuluş hareketin ilk adımıdır. Türk ulusunun önderi Büyük Atatürk, Samsun’a varışının ardından ulusal birliği gerçekleştirmek ve bu hedefe ulaşmak düşüncesiyle bağımsızlık ışığını yakmış, kurtuluş sürecinde tarihsel adımların atılmasına öncülük etmiş ve gençlerin önünü açarak; “Bütün ümidin gençliktedir”, “Türk gençliği amaca, bizim yüksek ülkümüze, durmadan, yorulmadan yürüyecektir.”, “Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor.”diyerek gençlere verdiği değeri vurgulamıştır.

Bizlere övünç duyulan bir tarih bırakanlara karşı, tarihimize, kültürümüze sahip çıkmak, geleceğimizin güvencesi gençlerimizi de aynı bilinçle yetiştirmek bu ülkeye karşı en önemli sorumluluğumuzdur.

Çağdaş bir kimlik kazanarak, doğruluktan ayrılmayan, geniş bir düşünce ufkuna sahip, hep ileriye bakan, kararlarını verebilen, kendine güvenen, yurttaşlık sorumluluğunun bilincinde olan ve bunu en iyi biçimde yerine getiren, hoşgörülü, ulusal değerlerini özümsemiş, özgürlük ve bağımsızlığı bir yaşam felsefesine dönüştümüş gençlerin yetişeceğinden bizim hiç kuşkumuz yoktur.

Büyük Atatürk’ün yaktığı aydınlanma ışığını ileriye taşıyacak, bu aydınlığın sürekli olmasını sağlayacak, Türkiye Cumhuriyeti’ni mutlu ve huzurlu yarınlara taşıyacak, Cumhuriyet’in sonsuza kadar genç ve diri kalmasını sağlayacak gençler sizlersiniz. Cumhuriyet’in yılmaz bekçisi olan gençlerimiz, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek, çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceklerdir. Bizim buna inancımız tamdır.

Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Gençler, cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız” sözlerini hatırlatarak Türk Ulusu’nun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Yüce Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve sevgiyle anıyorum.

Yine, bu gece dinimizde bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi’ni de idrak edeceğiz. Bu duygularla tüm İslam Aleminin mübarek Kadir Gecesi’ni kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRÜ SÖKMEN’DEN 19 MAYIS MESAJI

Sosyal Hizmetler İl müdürü  Galip Sökmen’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Sökmen mesajlarında; “Kurtuluş Savaşımızın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919’da aziz milletimiz, kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuş; birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla verilen o eşsiz mücadele, bilahare Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır. Vatanımıza ve bayrağımıza yönelen tehditleri milletimizin canı pahasına bertaraf ettiği istiklal mücadelemiz, bağımsızlıklarını kazanmak için mücadele veren başka milletlere de örnek olmuştur. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. İstiklal şuuruyla yetişen gençlerimiz, tarihlerine sahip çıkmaları, milli değerlerine bağlılıkları, her açıdan nitelikli ve donanımlı olmaları sayesinde, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımada temel unsur konumundadırlar. Bizler, tüm imkanlarımızla kendilerine destek verdiğimiz gençlerimizin, ecdad yadigarı olan bu aziz vatanımızı en iyi biçimde koruyacaklarına, istiklal ve istikbalimize gerektiğinde canları pahasına sahip çıkacaklarına inanıyoruz. Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanları rahmetle yad ediyor, tüm gençlerimizi, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

MÜSİAD BAŞKANI NUR’DAN 19 MAYIS MESAJI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Nur, mesajında, özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin ve Cumhuriyet’in teminatının Türk gençliği olduğunu belirtti.
19 Mayıs’ın, 101 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi fiili olarak başlattığı gün olduğunu ifade eden Nur, şunları kaydetti:

“19 Mayıs, işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanış günüdür. 19 Mayıs, bu milletin yeniden dirilişidir. 19 Mayıs, özgürlüğe ve bağımsızlığa doğru atılan ilk adımdır. Sevgili gençler; her şeyin hızla değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu hızlı değişim içinde bilimde, sanayide, teknolojide ve sanatta sizin enerji ve heyecanınıza, sizin arzu ve hayallerinize bu ülkenin ihtiyacı var. Hepimizin size ihtiyacı var. Ülkemizi yeni ufuklara sizin fikirleriniz, sizin buluşlarınız, sizin düşünceleriniz, sizin azim ve kararlılığınız taşıyacak. Omuzlarınızdaki bu yükün ağırlığını ve sorumluluğunu asla unutmayın. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

SAFRANBOLU TSO BAŞKAN ÜNAL’DAN 19 MAYIS MESAJI

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Ünal, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Ünal mesajında, 19 Mayısın Türk Ulusunun yeniden doğuş günü olduğunu belirterek, “Bu coğrafyada yaşayan herkesin ortak doğum günüdür. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ve özgürlük yolunda başlattığı mücadele dün olduğu gibi bugün de insanlığın ortak mücadele mirası olarak bütün uluslara ışık oluyor. Kurtuluş ve kuruluş mücadelemiz, Cumhuriyet devrimlerimiz insanlığın ortak mirasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ulusal kurtuluş mücadelesini verenlere, bu ülke uğruna hayatını veren şehitlere, aydınlanma ve bağımsızlık mücadelesinde yitirdiklerimize sonsuz saygı, şükran ve minnetimi sunuyorum. Bağımsızlığımızın ilk ateşi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

ÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası

Ülkemizin en büyük evcil hayvan mağazası olan tcremix.org sitemizde kedi veya köpek besleyenler için hayatlarını kolaylaştıracak çok sayıda ürün bulunuyor. Bunların en başında mamalar geliyor eğer köpek besliyorsanız köpek maması başta olmak üzere yavru köpek maması, yaşlı köpek maması, light köpek maması, tahılsız köpek maması, konserve köpek yaş mama ürünlerini bulabileceğiniz gibi köpek sağlık ürünleri, köpek ödülleri, köpek bakım ürünleri, köpek aksesuarları, köpek mama su kapları, köpek oyuncakları, köpek eğitim ürünleri, köpek tasmaları gibi işlerinizi kolaylaştıracak çok sayıda ürünü bulabilirsiniz. Kedi besleyen arkadaşlar başta kedi maması ana kategorimiz olmak üzere konserve kedi yaş maması, yavru kedi konserve maması, yavru kedi maması, kısırlaştırılmış kedi maması, yaşlı kedi maması, yetişkin kedi maması, light diyet kedi maması kategorilerimizi ziyaret ederek kedinizin temel beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilirisiniz. Diğer yandan ihtiyaç duyabileceğiniz diğer ürünleri kedi ödülleri, kedi tuvaletleri, kedi oyuncakları, kedi vitaminleri, kedi kumu, kedi aksesuarları, kedi bakım ürünleri, kedi mama su kapları ana kategorilerimizden bulabilirsiniz. Ayrıntılı armaa için alt kategorilerimize de göz atmanızda fayda var. Türkiye 'nin en büyük online pet shop mağazası tcremix.org sitemize hepiniz davetlisiniz.

Sancaktepe escortZeytinburnu escortAntalya escortAnkara escortAvrupa yakası escortDenizli escortKocaeli escortMerter escortNişantaşo escortLevent escortÇapa escortEtiler escortMecidiyeköy escortTaksim escortBeşiktaş escortBakırköy escortBahçeşehir escortEsenyurt escortAvcılar escortAvrupa yakası escort bayanBeykoz escortÜsküdar escortGöztepe escortErenköy escortSuadiye escortKurtköy escortTuzla escortBostancı escortÜmraniye escortPendik escortKadıköy escortKartal escortAtaşehir escortAnadolu yakası escortBodrum escortKonya escortMuğla escortMalatya escortGaziantep escortEskişehir escortAnkara escortİstanbul escortKayseri escortAdana escortŞirinevler escortHalkalı escortMarmaris escortFethiye escortSarıyer escortMaltepe escortFatih escortÇekmeköy escortBeylikdüzü escortBaşakşehir escortAtaköy escortAlanya escortSamsun escortMuğla escortİzmir escortDiyarbakır escortBursa escortAntalya escortİstanbul escortGöztepe escortGaziantep escortAdana escortAdana escortAnadolu yakası escortAnkara escortİstanbul escortAtaşehir escortAvcılar escortAvrupa yakası escortBağcılar escortBahçeşehir escortBahçeşehir escortBeşiktaş escortBeykoz escortBodrum escortBostancı escortBursa escortEskişehir escortGaziosmanpaşa escortKadıköy escortKartal escortKocaeli escortKonya escortKonya escortKonya escort bayanMalatya escortPendik escortŞirinevler escortTaksim escortÜmraniye escortAdana escortAntalya escortBursa escortİzmir escortBodrum escortEskişehir escortKonya escortİzmir escortBeylikdüzü escortKayseri escortİzmir escortPendik escortEskişehir escortİstanbul escortescortFatih escortAntalya escortescort bayanSamsun escortİstanbul escortBursa escortAntalya escort bayanAntalya bayan escortAntalya escortlarAdana escortBursa escortİzmir escortDiyarbakır escortMaltepe escortÇekmeköy escortBeylikdüzü escortŞirinevler escortAtaköy escortHalkalı escortİstanbul escortŞişli escortKayseri escortAntalya escortMersin escortMersin escortMersin escortŞişli escortMersin escortKayseri escort

Sancaktepe escortZeytinburnu escortAntalya escortAnkara escortAvrupa yakası escortDenizli escortKocaeli escortMerter escortNişantaşo escortLevent escortÇapa escortEtiler escortMecidiyeköy escortTaksim escortBeşiktaş escortBakırköy escortBahçeşehir escortEsenyurt escortAvcılar escortAvrupa yakası escort bayanBeykoz escortÜsküdar escortGöztepe escortErenköy escortSuadiye escortKurtköy escortTuzla escortBostancı escortÜmraniye escortPendik escortKadıköy escortKartal escortAtaşehir escortAnadolu yakası escortBodrum escortKonya escortMuğla escortMalatya escortGaziantep escortEskişehir escortAnkara escortİstanbul escortKayseri escortAdana escortŞirinevler escortHalkalı escortMarmaris escortFethiye escortSarıyer escortMaltepe escortFatih escortÇekmeköy escortBeylikdüzü escortBaşakşehir escortAtaköy escortAlanya escortSamsun escortMuğla escortİzmir escortDiyarbakır escortBursa escortAntalya escortİstanbul escortGöztepe escortGaziantep escortAdana escortAdana escortAnadolu yakası escortAnkara escortİstanbul escortAtaşehir escortAvcılar escortAvrupa yakası escortBağcılar escortBahçeşehir escortBahçeşehir escortBeşiktaş escortBeykoz escortBodrum escortBostancı escortBursa escortEskişehir escortGaziosmanpaşa escortKadıköy escortKartal escortKocaeli escortKonya escortKonya escortKonya escort bayanMalatya escortPendik escortŞirinevler escortTaksim escortÜmraniye escortAdana escortAntalya escortBursa escortİzmir escortBodrum escortEskişehir escortKonya escortİzmir escortBeylikdüzü escortKayseri escortİzmir escortPendik escortEskişehir escortİstanbul escortescortFatih escortAntalya escortescort bayanSamsun escortİstanbul escortBursa escortAntalya escort bayanAntalya bayan escortAntalya escortlarAdana escortBursa escortİzmir escortDiyarbakır escortMaltepe escortÇekmeköy escortBeylikdüzü escortŞirinevler escortAtaköy escortHalkalı escortİstanbul escortŞişli escortKayseri escortAntalya escortMersin escortMersin escortMersin escortŞişli escortMersin escortKayseri escort

Copyright
http://turbanliescortbayan.com/