KARABÜK İl Jandarma Komutanlığına bağlı unsurların, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde gerçekleştirdiği icra faaliyetlerinde iki şahsın iş yerinde tarihi eser yakalayarak el koyduğu belirtildi.
Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek adına yapılan basın açıklamasında;
“Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı ve Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde, Karabük İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Karabük Merkez’de ve Safranbolu İlçesinde 12-13 Aralık 2025 tarihlerinde icra edilen (2) ayrı faaliyette, (2) şahsın iş yerinde yapılan adli aramalarda;
(1) adet milattan önce 3. veya 5. yy Antik Mısır dönemine ait olduğu değerlendirilen heykel, Bizans, Roma ve Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen, (60) adet sikke, (10) adet tarihi obje,
(5) adet tarihi yüzük, (2) adet tarihi kolye ucu, (1) adet ruhsatsız tabanca, (1) adet şarjör, (161) adet 7.65 mm çapında fişek, (9) adet 9 mm fişek, (2) adet el dedektörü, (2) adet bakır define arama çubuğu ve (2) adet el yapımı patlayıcı madde ele geçirilmiştir.
- Şüpheliler yapılan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilmiştir.
- Karabük İl Jandarma Komutanlığınca, emniyet ve asayiş ile huzurun devamının sağlanması maksadıyla tarihi eser kaçakçılığı ile mücadele faaliyetlerine aralıksız olarak devam edilecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” denildi.



