3 NİSAN KARABÜK’ÜN KURULUŞUNU KUTLADILAR « Karabük Bölge Haber

3 NİSAN KARABÜK’ÜN KURULUŞUNU KUTLADILAR

Bu haber 02 Nisan 2019 - 21:33 'de eklendi ve 1.042 kez görüntülendi.

Karabük Valisi Fuat Gürel başta olmak üzere Karabük İl Protokolü tarafından 3 Nisan Karabük Demir-Çelik Fabrikaları ve Karabük’ün kuruluş yıl dönümü vesilesiyle birer kutlama mesajı yayınladılar.

Vali Fuat Gürel’in 3 Nisan Mesajı;

Bugün Büyük ve Güçlü Türkiye’nin temellerinin atıldığı, Cumhuriyetin ilk yıllarında iktisadi bağımsızlığımızın en önemli unsurlarından yerli ağır sanayimizin ilk işletmesi “Fabrikalar Kuran Fabrika” ünvanıyla ülkemizdeki sanayi hareketinin öncüsü ve okulu olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının temelinin atıldığı ve Cumhuriyet kenti Karabük’ün doğuşu ve Kuruluş Günü’dür.

Karabük, 20. Yüzyılın sanayi şehri, 21. Yüzyılın sanayi, turizm, bilim ve eğitim şehri olarak yurdumuzun hemen hemen her köşesine emeğin mührünü vurmuş olup, kuruluşunu kutlayan tek ildir.

Birçok medeniyetin yerleşim alanı olmuş Karabük her mevsim eşsiz renk cümbüşü doğası, binlerce yıllık tarihi bünyesinde barındıran yaşayan kültürel zenginliği, on binlerce gencimizin geleceği, sürekli gelişen, yenilenen, büyüyen sanayi altyapısı ile bugün de ülkemizin gurur ve övünç kaynağıdır.

Bu vesileyle Karabük Demir Çelik Fabrikalarının ve Karabük’ün Kuruluşunun 82. Yıldönümünü kutluyor, Türkiye’nin iktisadi kalkınma temellerinin Karabük’te atılmasına öncülük eden başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere emeği geçen tüm devlet büyüklerini, fabrikamızın bu günlere gelmesinde vesile olan tüm yönetici ve çalışanlarını minnetle ve şükranla anıyor, Karabüklü hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Başkan Vergili’den 3 Nisan Kutlama Mesajı

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temellerinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 82. yılı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Vergili mesajında; “Bugün, yaşadığımız kentin, sevgili Karabük’ümüzün kuruluşunun 82. yılı. 1937 yılında, o günün Karabük Demir Çelik fabrikaları, bugünün ise Kardemir’in temeli, 13 haneli bir köy olan Karabük’ümüzde atıldı.

Genç Cumhuriyet’in sanayileşme hamlesinin en önemli adımı olan bu hamle zaman içinde ekonomik, sosyal ve kültürel bir değer olarak büyüyerek bugünlere geldi.

Bu değerli gün vesilesi ile temellerinin atılmasından bu yana emeği geçenlerden aramızdan ayrılanları rahmet ve minnetle, yaşayanları şükranla yâd ediyorum.

Bu fabrika ekonomi ve sanayi alanındaki öncü girişimin yanında yeni bir sosyal yaşam biçiminin, yeni şehir kültürünün gelişmesini sağlamış, emek, sermaye, üretim, ticaret gibi konularda yeni alanlar açmış, zaman içinde de Karabük adı ile özdeşleşmiştir.

Bizlerin nereden ve nasıl geldiğimizi bilmemiz, nereye nasıl gideceğimizi bilmemiz acısından çok önemlidir.

Bugünümüzü yaşadığımız, geleceğimizi planladığımız bu şehir, hatıralarımızı sakladığımız, çocuklarımızın gelecek için hayal kurduğu, emeğin alın terinin her köşesinde görüldüğü, çok değerli, bizim için anlamı çok büyük bir şehirdir.

Geçen 82 yılı, gereken dersleri alarak, geleceğimiz için eğitimde, üretimde, sosyal hayatta, uygarlıkta, gelişmede yol gösterici bir 82 yıl olarak değerlendiriyoruz.

Kuruluşunun 82. yılında bu şehri her şeyiyle sevdiğimizi, bize çok şeyler katan bu şehri daha ileriye götürmek, daha yaşanır daha, çok arzu edilir ve daha çok kıskanılır bir yer olması için hepimiz üstümüze düşeni yapmakla görevli ve sorumlu olduğumuzu ifade etmek isterim.

Karabük dediğimiz şehir, bütün farklılıklarımızı, değişik dünya görüşlerimizi ortadan kaldıran, bizleri kardeş yapan barışın, huzurun, üretimin, zenginliğin, dostluğun, kardeşliğin şehri olsun.

Kentimizin bu günlere gelmesinde emeği geçen herkesi minnet ve saygıyla anıyoruz. Bu şehre katkı sağlamaya kararlı olanları, bu şehrin derdini kendi derdi sayanları, bu şehirde değil bu şehirle beraber yaşayanları sevgili şehrimizin 82. Kuruluş yılında sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.

BAŞKAN MESCİER’İN 3 NİSAN KUTLAMA MESAJI

Karabük’ün ve Karabük Demir Çelik Fabrikalarının kuruluşunun 82.yıldönümü münasebetiyle Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier bir mesaj yayımladı.

Başkan Mescier yayımladığı mesajda; ‘’Karabük’ün, Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atılmasının 82. yıldönümünü büyük gururla kutlayacağız. 82 yıl önce atılan temeller bir sanayi tesisinin ilk harcı olmaktan öte, genç Türkiye Cumhuriyetinden modern ve güçlü Türkiye’ye uzanan yolun ilk adımlarıydı. Biz bütün bir şehir olarak hiçbir yerden eksiltmeden güçlü bir kararlılıkla çoğaldık. Bu gün ülkemizin her köşesinde, bu kentin yürekli insanlarının imzası vardır. Aldığımız bayrağı büyük bir gurur ve hassasiyet ile taşıdık. Üzerine pek çok değerler ekledik. Bizden sonrakilere hakkıyla teslim edebilmenin sorumluluğu ile şehrimiz ve ülkemiz için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz.

Bu vesileyle; Karabük’ün ve KARDEMİR’in kurulmasında emekleri geçen başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dönemin devlet adamlarını saygı ve rahmetle anıyor, Karabük’ün 82. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum “dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat,

Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temellerinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 82. yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Polat mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Karabük’ümüzün 82. kuruluş yıl dönümü olan bugün aynı zamanda Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR)’nın temellerinin atıldığı gündür.

3 Nisan 1937 yılında temeli atılan KARDEMİR, şehrimizin, üniversitemizin, bölgemizin ve ülkemizin gelişimine önemli katkılar sağlamış ve bundan sonra da sağlamaya devam edecektir. Fabrikalar yapan fabrika unvanı ile Türkiye’deki sanayi hareketinin öncüsü olan KARDEMİR ile bölgemizin kalkınmasında önemli görevler üstlenen ve yapılan bilimsel çalışmalarla ülkemizin hedeflerine ulaşmasına katkılar sunan Karabük Üniversitesi, ülkemizde örnek gösterilebilecek bir üniversite sanayi iş birliği içerisindedir. Bu iş birliğinin en güzel neticesi olan Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsünde yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile akademisyenlerimiz önemli bilimsel çalışmalar yapmakta, ayrıca enstitüde demir çelik sektörü başta olmak üzere birçok alanda ihtiyaç duyulan deneyler yapılabilmektedir.

Bu düşüncelerle 1937 yılında Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılmasında ve şehrimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm değerli büyüklerimizi saygıyla anıyor, Karabük’ümüzün 82. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.

AK PARTİ İL BAŞKANI ALTINÖZ’DEN 3 NİSAN MESAJI

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz; ‘Demir Çelik Fabrikalarının Temellerinin Atılması ve Karabük’ün Kuruluşunun 82. Yıldönümü’ nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Karabük Demirçelik Fabrikalarının temellerinin atıldığı, emeğin şehri Karabük’ün 82. Kuruluş yıldönümünü gurur ile kutladıklarını belirten Başkan Altınöz mesajına şöyle devam etti; “

13 haneli bir köy iken, 3 Nisan 1937’de Demir Çelik Fabrikalarının temelinin atılmasıyla şehir olma süreci başlayan Karabük, 1953 yılında ilçe, 6 Haziran 1995’de Türkiye’nin 78’inci ili olmuş ve bugünde 244 bini aşan nüfusa sahiptir. Cumhuriyetin ilanından sonra oluşan ilk şehir olduğu için Karabük bir Cumhuriyet şehridir.

Karabük, ülkemizde şehirleşme ve sanayileşmenin birlikte kurulduğu ilk planlı sanayi kentlerinden birisidir. Kardemir, uzun yıllar boyunca ülkemizdeki sanayileşmeye öncülük etmiş, adını tarihe “ Fabrikalar Kuran Fabrika” olarak yazdırmış, Türk sanayisinin öncüsü olmuştur. Hükümetimiz de KARDEMİR’e ve Karabük’e olan değerini her alanda belirtmektedir.

KARDEMİR’e ve Karabük’e büyük önem ve destek vererek şehrimizin hem de KARDEMİR’imizin gelişmesine katkı sağlamaktadır. KARDEMİR, Türkiye sanayisinin kalbi olmanın dışında ülkenin birçok önemli sanayi kuruluşunun, barajların, köprülerin de mimarı olmuştur.

Bizde her daim el ele, gönül gönüle vererek Karabük’ümüz için KARDEMİR’imiz için elimizden gelen mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Bu gelişmelerin ışığında, Karabük’ün kuruluş yıl dönümünde bizlere düşen görev ise hep birlikte, el ele, tek yürek halinde Karabük’ümüzü daha ileriye taşımanın ve her alanda öncü bir il olmasının mücadelesini vermektir.

Bu güzel vesile ile Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılması ve Karabük’ün kurulmasında emekleri geçen başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dönemin devlet adamlarını saygı ve rahmet anıyor, tüm hemşerilerime saygı ve muhabbetlerimi sunuyor, Karabük’ümüzün kuruluşunun 82. yılını kutluyorum.”

CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar’dan 3 Nisan mesajı

CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, 3 Nisan 1937’de Karabük Demir ve Çelik Fabrikasının temel atılışının ve Karabük’ün kuruluşunun 82 yıldönümünü kutladı.
CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, “Türkiye’de kurtuluşunu değil, kuruluşunu kutlayan tek il olan Cumhuriyet Kenti Karabük’ün, bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atılmasının ve Karabük’ün kuruluşunun 82. yıldönümünü kutluyoruz.
Karabük, Türkiye sanayisinin kalbi olmanın dışında ülkenin birçok önemli sanayi kuruluşunun, barajların, köprülerin de mimarı olmuştur. Karabük’te ülkenin her köşesinden farklı bir renk ve kültür görebileceğimiz gibi, ülkemizin her köşesinde de Karabük’ün bir eserini görmemiz mümkündür.  Bu duygu ve düşüncelerle, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılması ve Karabük’ün kurulmasında emekleri geçen başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 2.Genel başkanımız İsmet İnönü  ve dönemin  fabrika çalışanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm Karabük halkına saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

ÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası

Ülkemizin en büyük evcil hayvan mağazası olan tcremix.org sitemizde kedi veya köpek besleyenler için hayatlarını kolaylaştıracak çok sayıda ürün bulunuyor. Bunların en başında mamalar geliyor eğer köpek besliyorsanız köpek maması başta olmak üzere yavru köpek maması, yaşlı köpek maması, light köpek maması, tahılsız köpek maması, konserve köpek yaş mama ürünlerini bulabileceğiniz gibi köpek sağlık ürünleri, köpek ödülleri, köpek bakım ürünleri, köpek aksesuarları, köpek mama su kapları, köpek oyuncakları, köpek eğitim ürünleri, köpek tasmaları gibi işlerinizi kolaylaştıracak çok sayıda ürünü bulabilirsiniz. Kedi besleyen arkadaşlar başta kedi maması ana kategorimiz olmak üzere konserve kedi yaş maması, yavru kedi konserve maması, yavru kedi maması, kısırlaştırılmış kedi maması, yaşlı kedi maması, yetişkin kedi maması, light diyet kedi maması kategorilerimizi ziyaret ederek kedinizin temel beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilirisiniz. Diğer yandan ihtiyaç duyabileceğiniz diğer ürünleri kedi ödülleri, kedi tuvaletleri, kedi oyuncakları, kedi vitaminleri, kedi kumu, kedi aksesuarları, kedi bakım ürünleri, kedi mama su kapları ana kategorilerimizden bulabilirsiniz. Ayrıntılı armaa için alt kategorilerimize de göz atmanızda fayda var. Türkiye 'nin en büyük online pet shop mağazası tcremix.org sitemize hepiniz davetlisiniz.

Sancaktepe escortZeytinburnu escortAntalya escortAnkara escortAvrupa yakası escortDenizli escortKocaeli escortMerter escortNişantaşo escortLevent escortÇapa escortEtiler escortMecidiyeköy escortTaksim escortBeşiktaş escortBakırköy escortBahçeşehir escortEsenyurt escortAvcılar escortAvrupa yakası escort bayanBeykoz escortÜsküdar escortGöztepe escortErenköy escortSuadiye escortKurtköy escortTuzla escortBostancı escortÜmraniye escortPendik escortKadıköy escortKartal escortAtaşehir escortAnadolu yakası escortBodrum escortKonya escortMuğla escortMalatya escortGaziantep escortEskişehir escortAnkara escortİstanbul escortKayseri escortAdana escortŞirinevler escortHalkalı escortMarmaris escortFethiye escortSarıyer escortMaltepe escortFatih escortÇekmeköy escortBeylikdüzü escortBaşakşehir escortAtaköy escortAlanya escortSamsun escortMuğla escortİzmir escortDiyarbakır escortBursa escortAntalya escortİstanbul escortGöztepe escortGaziantep escortAdana escortAdana escortAnadolu yakası escortAnkara escortİstanbul escortAtaşehir escortAvcılar escortAvrupa yakası escortBağcılar escortBahçeşehir escortBahçeşehir escortBeşiktaş escortBeykoz escortBodrum escortBostancı escortBursa escortEskişehir escortGaziosmanpaşa escortKadıköy escortKartal escortKocaeli escortKonya escortKonya escortKonya escort bayanMalatya escortPendik escortŞirinevler escortTaksim escortÜmraniye escortAdana escortAntalya escortBursa escortİzmir escortBodrum escortEskişehir escortKonya escortİzmir escortBeylikdüzü escortKayseri escortİzmir escortPendik escortEskişehir escortİstanbul escortescortFatih escortAntalya escortescort bayanSamsun escortİstanbul escortBursa escortAntalya escort bayanAntalya bayan escortAntalya escortlarAdana escortBursa escortİzmir escortDiyarbakır escortMaltepe escortÇekmeköy escortBeylikdüzü escortŞirinevler escortAtaköy escortHalkalı escortİstanbul escortŞişli escortKayseri escortAntalya escortMersin escortMersin escortMersin escortŞişli escortMersin escortKayseri escort

Sancaktepe escortZeytinburnu escortAntalya escortAnkara escortAvrupa yakası escortDenizli escortKocaeli escortMerter escortNişantaşo escortLevent escortÇapa escortEtiler escortMecidiyeköy escortTaksim escortBeşiktaş escortBakırköy escortBahçeşehir escortEsenyurt escortAvcılar escortAvrupa yakası escort bayanBeykoz escortÜsküdar escortGöztepe escortErenköy escortSuadiye escortKurtköy escortTuzla escortBostancı escortÜmraniye escortPendik escortKadıköy escortKartal escortAtaşehir escortAnadolu yakası escortBodrum escortKonya escortMuğla escortMalatya escortGaziantep escortEskişehir escortAnkara escortİstanbul escortKayseri escortAdana escortŞirinevler escortHalkalı escortMarmaris escortFethiye escortSarıyer escortMaltepe escortFatih escortÇekmeköy escortBeylikdüzü escortBaşakşehir escortAtaköy escortAlanya escortSamsun escortMuğla escortİzmir escortDiyarbakır escortBursa escortAntalya escortİstanbul escortGöztepe escortGaziantep escortAdana escortAdana escortAnadolu yakası escortAnkara escortİstanbul escortAtaşehir escortAvcılar escortAvrupa yakası escortBağcılar escortBahçeşehir escortBahçeşehir escortBeşiktaş escortBeykoz escortBodrum escortBostancı escortBursa escortEskişehir escortGaziosmanpaşa escortKadıköy escortKartal escortKocaeli escortKonya escortKonya escortKonya escort bayanMalatya escortPendik escortŞirinevler escortTaksim escortÜmraniye escortAdana escortAntalya escortBursa escortİzmir escortBodrum escortEskişehir escortKonya escortİzmir escortBeylikdüzü escortKayseri escortİzmir escortPendik escortEskişehir escortİstanbul escortescortFatih escortAntalya escortescort bayanSamsun escortİstanbul escortBursa escortAntalya escort bayanAntalya bayan escortAntalya escortlarAdana escortBursa escortİzmir escortDiyarbakır escortMaltepe escortÇekmeköy escortBeylikdüzü escortŞirinevler escortAtaköy escortHalkalı escortİstanbul escortŞişli escortKayseri escortAntalya escortMersin escortMersin escortMersin escortŞişli escortMersin escortKayseri escort

Copyright
http://turbanliescortbayan.com/