Karabük İl Emniyet Müdürlüğüne ek bina yapılacak.Geçen yıl bina için Belediye tarafından gerekli arsa tahsis işlemleri yapılırken, alanda zemin etüt çalışmaları da tamamlandı.
2014 yılında faaliyete giren İl Emniyet Müdürlüğü aradan geçen süreçte ihtiyaca cevap vermezken iki yıl önce ek bina için başlatılan çalışmalarda sona gelindi.
Hatırlanacağı gibi ek bina ile ilgili belirlenen yer ile ilgili 2019 yılında Belediye tarafından gerekli arsa tahsisleri yapılmıştı. Emniyet Müdürlüğü ek binası mevcut binanın arka tarafında bulanan araziye yapılacak.
Ek binanın yapılacağı alanda zemin etüt çalışmalarının tamamlandığı belirtilirken, çalışmaların ardından ihaleyi alan firma tarafından kazma vurulacağı öğrenildi.
500 metrekarelik alana Kardemir tarafından yaptırılacak ek bina iki yıl içinde tamamlanarak teslim edileceği belirtildi.
Diğer yandan Karabük’ün ihtiyaçları doğrultusunda yapılan ve 2014 yılında hizmete açılan binanın bugün yetersiz gelmesi düşündürürken, ilk planlandığında neden ileriye dönük düşünülerek bir proje yapılmadığı ise merak ediliyor.