BAŞKAN VERGİLİ; “BİZ MEZARCI MIYIZ?” « Karabük Bölge Haber

BAŞKAN VERGİLİ; “BİZ MEZARCI MIYIZ?”

Bu haber 31 Mart 2020 - 12:13 'de eklendi ve 653 kez görüntülendi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı canlı yayın ile Karabük’e seslendi.

Korona Virüs ile mücadelede kurumlar arasında bir koordinasyonun olmadığını belirten Başkan Vergili; “Biz Karabük’ü karantina alın derken, Karabük’e 1700 Cezayirlinin gönderilmesi, bu işin nasıl bir vahim noktaya ulaşacağının gerçeğidir. Bugünlerimiz son derece iyi günler. Karabüklülerin ileride çok daha sıkıntılı günler içerisinde olacağı bir malumdur” dedi

Korona Virüs tehlikesinin aylar öncesinden hissedilmesine rağmen, Sağlık Bakanlığı tarafından yeterli önlemlerin alınmadığını belirten Karabük belediye Başkanı Rafet Vergili, Türkiye’de hiçbir yetkilinin ya da bilim insanının gerçekleri anlatmadığını ifade etti. Başkan Vergili açıklamalarına şu cümlelerle başladı ; “Bu akşamki canlı yayınımın nedeni sizleri bilgilendirmek. Gözüken o ki;  ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan bu virüs tehlikesinden şehrimizde ciddi şekilde etkilenecek. Sizleri bu konuda, belediyemizin yaptıkları ve Karabük’te yapılanlarla ilgili bilgilendirmek için huzurunuzdayım.

En az iki buçuk ay öncesinden bu tehlikenin Türkiye’de bu kadar etkili olacağı belli olmasına rağmen, Sağlık Bakanlığının fazla bir tedbir almaması nedeniyle ülke genelindeki tüm ilçe ve illerde bu salgın yüksek bir seyirde devam etmekte.

Biz bu süreçte sürekli olarak “Karabük’te neler yapabiliriz? Sorusuna yanıt arıyoruz. Hemen her gün televizyonlarda izlediğimiz akademisyenler, yalnızca bizlere el ve ayak yıkama üzerine sunumlar yapıyor. Bugüne kadar Türkiye’nin gerçeklerini hiç kimse söyleyemedi. Şayet bundan bir ay önce Türkiye’nin gerçeklerini söylemiş olsalardı, Karabük için çok daha farklı tedbirler alınmış olabilirdi. “

“Bakandan Şehrin Karantinaya Alınmasını İstedim”

Belediye olarak Türkiye’den çok daha önce virüse karşı önlem almaya başladıklarını, ancak Sağlık Müdürlüğünün “Panik yaratır” şeklindeki cevabıyla yalnız kaldıklarını belirterek açıklamalarını sürdüren Başkan Vergili şöyle devam etti;” Bana ‘Siz ne yaptınız?” diye soracak olursanız; Şubat’ın ilk haftasından itibaren dezenfekte çalışmalarını başlattık ve 11 Şubat’ta İl Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçtik. Kendilerinden şöyle bir isteğimiz oldu; Karabük’ün giriş ve çıkışlarına, Şehirlerarası Otobüs Terminaline birer kontrol noktası kurulsun, şehre giriş ve çıkış yapanlar kontrolden geçirilsin. Bize şöyle bir cevap verildi; “Bu uygulama Türkiye’de bir panik yaratır, bu uygulama doğru değildir…”

Bizde bunun üzerine kontrollerimizi yalnızca belediye girişleri ile sınırlandırdık. Ancak ısrarlarımız sonucunda son 10 günde şehir giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları kuruldu. Ama bu noktaların ne kadar sağlıklı olup olmadığını da takip eden herkes biliyor. Çünkü bize göre göstermelik kontrol noktalarıydı. “

Bu arada zaman zaman ikazlarda bulunduk. 19 Mart’ta Sağlık Bakanına özel bir faks çektim. Sizlere yalnızca son paragrafını okuyayım; “Türkiye’nin en yaşlı şehirlerinden biri olan Karabük’teki bu aksaklıklar ve koordinasyon eksikliği bizleri büyük bir endişeye sevk etmekte. Çünkü şu ana kadar, umre ziyaretinden dönenler ve Safranbolu’yu ziyaret eden turistler olmak üzere, Karabük’e giriş yapanlar herhangi bir kontrolden geçmemekte. Dolaylı yollardan öğrendiğimize göre Karabük’te Covid-19 teşhisi tedavi altına alınanlar bulunmakta. Karabüklüler, ileride vahim sonuçların doğmaması için yurtdışından gelenlerin karantina altına alınmasını beklemekte.

Bu nedenle şehrimizin giriş ve çıkışlarının kapatılmasını ve Karabük’ün tamamen karantinaya alınması talebimizi bilgilerinize arz ederim..”

Bu Faksı Neden Çektim?

Çünkü bizim nüfusumuzun yüzde ellisinden fazlası yaşlı nüfus ve ileride çok daha vahim durumlar ortaya çıkabilir. Bizim faksı çektiğimiz o tarihte bile gereği yapılsaydı, Karabük’ümüz çok daha az sıkıntı çekerdi.

Biz bu faksı çektikten sonra ortaya çok daha farklı bir tablo çıktı. Havaalanında bekletilen Cezayir vatandaşları Karabük’ümüzde karantinaya alındı.

Şu anda; bu hastalığın bir, iki ya da üç kişiyle ortaya çıktığı yeri umursamamız gibi bir şey söz konusu değil. Çünkü bu hastalık ilk çıktığı yerde de bir kişiyle çıktı. Demek ki bir yerde;bir hastanın gözükmesinden daha tehlikeli bir şey yok.

Bu hastalık tüm dünyaya havaalanlarından yayıldı. Havaalanlarından şehrimize gelenlerde böyle bir hastalığın olmaması gibi bir şey söz konusu değil.”

“Biz Mezarcı Mıyız?”

Şehrin korunmasıyla ilgili hiçbir ciddi toplantının yapılmadığına ve kurumlar arasındaki koordinasyon eksikliğine de dikkat çeken Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Biz mezarcı mıyız?” diye sordu. Başkan Vergili açıklamalarını şu cümlelerle tamamladı; “Bugüne kadar şehrimizin korunmasıyla ilgili hiçbir gerçek toplantı yapılmadı. Şehrimizin dinamikleri göz önünde bulundurularak, istenilen hiçbir tedbir alınmadı, yalnız Sağlık Bakanlığının önerileriyle yapılması istenilenlerin yapılmasına gayret edilmiştir.

Ama bunlar yeterli midir?

Kesinlikle yeterli değildir.

“Biz Karabük’ü karantina alın” derken, Karabük’e 1700 Cezayirlinin gönderilmesi, bu işin nasıl bir vahim noktaya ulaşacağının gerçeğidir.

Ve biz bunu yerel yetkililerden değil, yerel basın mensuplarından öğrendik. Ve ben bunu yerel basından öğrenmeme rağmen harekete geçtim ve Karabük’ün en etkili siyasileri ile irtibata geçtim. Kendileri bize; Karabük’e böyle bir grubun gelmeyeceğini söyledi ve bir gün sonra 1700 Cezayir vatandaşı Karabük’e sevkedildi.

Her şeyden önce 500 km mesafeden gelen bu insanların bu hastalığı nasıl yayacağını siz düşünün ve Türkiye nasıl bir tehlikede, Karabük nasıl bir tehlikede, bunu siz Karabüklü vatandaşlarımın takdirlerine bırakıyorum.

Şu anda yerel yöneticilerimizle bizim belediyemiz arasında herhangi bir koordinasyon yok. Bizim belediyemiz hiçbir zaman dikkate alınmamaktadır.  Biz yalnız; mezar yerleri hazırlamakla görevli kuruluş olarak görülmekteyiz.

Bu işler ilgili kısa ve uzun vadeli programlar yapılması gerekirdi. Milletvekilleri, valilik ve belediye başkanları mutlak surette bir araya gelip, Karabük’ün siyasi kişilikleri bu ciddi kararları alıp, eyleme sokması gerekirdi.

Ama maalesef biz Sağlık İl Müdüründen bile doğru bilgiler alamıyoruz.  Sağlık İl Müdürü bize valiliğin onayı olmadan hiçbir bilgiyi aktaramıyor. Bu son derece vahim bir uygulama..!

Ben size şöyle söyleyeyim, bu günlerimiz son derece iyi günler. Karabüklülerin ileride çok daha sıkıntılı günler içerisinde olacağı bir malumdur. Ama Karabüklülerin birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günleri de atlatacağına can-ı gönülden inanıyorum.

Ben şöyle görüyorum; hastanelerimiz ve doktorlarımız önümüzdeki günlerde ihtiyaçlara cevap veremeyecek.

Değerli Dostlarım;

Her şey bize gösterildiği gibi tozpembe değil.  Şayet Karabük’te vaka, bir, iki ya da üç ise çok daha fazla olabilir. Biz belediye olarak her türlü hazırlığımızı yaptık.  Biz sizlerin huzur içerisinde yaşamanız için her türlü hazırlığı yaptık ve sizlerin ihtiyaçlarına cevap veriyoruz.

Sevgili Dostlarım;

Öncelikle hiç biriniz sokaklara maskesiz çıkmayın. Sizlere yıkanabilir maskeleri biz temin edeceğiz. Bu maskeleri gündüz sokağa çıkınca kullanıp, ertesi günde sabunlu su ile yıkayıp bu maskeleri kullanabilirsiniz.

Değerli Dostlarım;

Benim sizlere bir diğer tavsiyem; cadde ve sokaklarda sigara içmemeniz.  Yaşlılarımız kesinlikle evden çıkmasın. Tabi gençlerimiz de. Çünkü Karabük’ümüzün geleceği gençlerimizde.

Sağlık personelimiz gerçekten çok büyük bir tehlike altında.  Onların ihtiyaçlarıyla ilgili bize gelen talepler, en iyi şekilde değerlendirilecektir. Onlarla ilgili yapılması gereken her şeyi yapacağız.

Ve emniyet mensuplarımız;

En fazla tehlike altında olanlar onlar. Çünkü herkes evinde iken onlar bizim güvenliğimiz için sokakta.

Sizlere şunu söyleyeyim; Karabük’te uzun ya da kısa vadeli hiçbir program yapılmamakta, yalnızca hükümet tedbirleriyle bu işler yürütülmekte. Bunun ne kadar başarılı olacağı önümüzdeki süreçte gözükecek. Benin niyazım şudur; “İnşallah Karabük büyük bir sıkıntı çekmeden bu işten kurtulur” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

ÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası

Ülkemizin en büyük evcil hayvan mağazası olan tcremix.org sitemizde kedi veya köpek besleyenler için hayatlarını kolaylaştıracak çok sayıda ürün bulunuyor. Bunların en başında mamalar geliyor eğer köpek besliyorsanız köpek maması başta olmak üzere yavru köpek maması, yaşlı köpek maması, light köpek maması, tahılsız köpek maması, konserve köpek yaş mama ürünlerini bulabileceğiniz gibi köpek sağlık ürünleri, köpek ödülleri, köpek bakım ürünleri, köpek aksesuarları, köpek mama su kapları, köpek oyuncakları, köpek eğitim ürünleri, köpek tasmaları gibi işlerinizi kolaylaştıracak çok sayıda ürünü bulabilirsiniz. Kedi besleyen arkadaşlar başta kedi maması ana kategorimiz olmak üzere konserve kedi yaş maması, yavru kedi konserve maması, yavru kedi maması, kısırlaştırılmış kedi maması, yaşlı kedi maması, yetişkin kedi maması, light diyet kedi maması kategorilerimizi ziyaret ederek kedinizin temel beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilirisiniz. Diğer yandan ihtiyaç duyabileceğiniz diğer ürünleri kedi ödülleri, kedi tuvaletleri, kedi oyuncakları, kedi vitaminleri, kedi kumu, kedi aksesuarları, kedi bakım ürünleri, kedi mama su kapları ana kategorilerimizden bulabilirsiniz. Ayrıntılı armaa için alt kategorilerimize de göz atmanızda fayda var. Türkiye 'nin en büyük online pet shop mağazası tcremix.org sitemize hepiniz davetlisiniz.

Sancaktepe escortZeytinburnu escortAntalya escortAnkara escortAvrupa yakası escortDenizli escortKocaeli escortMerter escortNişantaşo escortLevent escortÇapa escortEtiler escortMecidiyeköy escortTaksim escortBeşiktaş escortBakırköy escortBahçeşehir escortEsenyurt escortAvcılar escortAvrupa yakası escort bayanBeykoz escortÜsküdar escortGöztepe escortErenköy escortSuadiye escortKurtköy escortTuzla escortBostancı escortÜmraniye escortPendik escortKadıköy escortKartal escortAtaşehir escortAnadolu yakası escortBodrum escortKonya escortMuğla escortMalatya escortGaziantep escortEskişehir escortAnkara escortİstanbul escortKayseri escortAdana escortŞirinevler escortHalkalı escortMarmaris escortFethiye escortSarıyer escortMaltepe escortFatih escortÇekmeköy escortBeylikdüzü escortBaşakşehir escortAtaköy escortAlanya escortSamsun escortMuğla escortİzmir escortDiyarbakır escortBursa escortAntalya escortİstanbul escortGöztepe escortGaziantep escortAdana escortAdana escortAnadolu yakası escortAnkara escortİstanbul escortAtaşehir escortAvcılar escortAvrupa yakası escortBağcılar escortBahçeşehir escortBahçeşehir escortBeşiktaş escortBeykoz escortBodrum escortBostancı escortBursa escortEskişehir escortGaziosmanpaşa escortKadıköy escortKartal escortKocaeli escortKonya escortKonya escortKonya escort bayanMalatya escortPendik escortŞirinevler escortTaksim escortÜmraniye escortAdana escortAntalya escortBursa escortİzmir escortBodrum escortEskişehir escortKonya escortİzmir escortBeylikdüzü escortKayseri escortİzmir escortPendik escortEskişehir escortİstanbul escortescortFatih escortAntalya escortescort bayanSamsun escortİstanbul escortBursa escortAntalya escort bayanAntalya bayan escortAntalya escortlarAdana escortBursa escortİzmir escortDiyarbakır escortMaltepe escortÇekmeköy escortBeylikdüzü escortŞirinevler escortAtaköy escortHalkalı escortİstanbul escortŞişli escortKayseri escortAntalya escortMersin escortMersin escortMersin escortŞişli escortMersin escortKayseri escort

Sancaktepe escortZeytinburnu escortAntalya escortAnkara escortAvrupa yakası escortDenizli escortKocaeli escortMerter escortNişantaşo escortLevent escortÇapa escortEtiler escortMecidiyeköy escortTaksim escortBeşiktaş escortBakırköy escortBahçeşehir escortEsenyurt escortAvcılar escortAvrupa yakası escort bayanBeykoz escortÜsküdar escortGöztepe escortErenköy escortSuadiye escortKurtköy escortTuzla escortBostancı escortÜmraniye escortPendik escortKadıköy escortKartal escortAtaşehir escortAnadolu yakası escortBodrum escortKonya escortMuğla escortMalatya escortGaziantep escortEskişehir escortAnkara escortİstanbul escortKayseri escortAdana escortŞirinevler escortHalkalı escortMarmaris escortFethiye escortSarıyer escortMaltepe escortFatih escortÇekmeköy escortBeylikdüzü escortBaşakşehir escortAtaköy escortAlanya escortSamsun escortMuğla escortİzmir escortDiyarbakır escortBursa escortAntalya escortİstanbul escortGöztepe escortGaziantep escortAdana escortAdana escortAnadolu yakası escortAnkara escortİstanbul escortAtaşehir escortAvcılar escortAvrupa yakası escortBağcılar escortBahçeşehir escortBahçeşehir escortBeşiktaş escortBeykoz escortBodrum escortBostancı escortBursa escortEskişehir escortGaziosmanpaşa escortKadıköy escortKartal escortKocaeli escortKonya escortKonya escortKonya escort bayanMalatya escortPendik escortŞirinevler escortTaksim escortÜmraniye escortAdana escortAntalya escortBursa escortİzmir escortBodrum escortEskişehir escortKonya escortİzmir escortBeylikdüzü escortKayseri escortİzmir escortPendik escortEskişehir escortİstanbul escortescortFatih escortAntalya escortescort bayanSamsun escortİstanbul escortBursa escortAntalya escort bayanAntalya bayan escortAntalya escortlarAdana escortBursa escortİzmir escortDiyarbakır escortMaltepe escortÇekmeköy escortBeylikdüzü escortŞirinevler escortAtaköy escortHalkalı escortİstanbul escortŞişli escortKayseri escortAntalya escortMersin escortMersin escortMersin escortŞişli escortMersin escortKayseri escort

Copyright
http://turbanliescortbayan.com/